Veelgestelde vragen (domeinnamen)

Op deze pagina hebben we de meest gestelde vragen over domeinnamen voor u verzameld.

We begrijpen dat u misschien nog andere vragen heeft over andere onderwerpen. Daarom hebben we ook aparte pagina’s met veelgestelde vragen over administratie, domeinnamen en ‘website laten maken’ op onze website.

Als uw vraag hier niet tussen staat, kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. We helpen u graag verder.

Hoe kan ik mijn domeinnaam verhuizen naar Achterhoek Hosting?
U kunt uw domeinnaam naar ons verhuizen door middel van het bestelformulier.
Wat gebeurt er als mijn domeinnaam verloopt en ik het niet op tijd verleng?
Uw domeinnaam wordt automatisch verlengd. Het is dus niet nodig om uw domeinnaam te verlengen. Het enigste waar u dan nog rekening mee wilt houden is het registratiegeld. Wilt u hier helemaal geen omkijken naar hebben? Betaal dan via automatische incasso.
Hoe kan ik de DNS-instellingen van mijn domeinnaam aanpassen?
De DNS instellingen kunt u via ons klantenpaneel aanpassen. Mocht u hier niet uitkomen neem dan contact op met onze helpdesk.
Zijn er beperkingen voor welke domeinnaamextensies ik kan registreren bij Achterhoek Hosting?
U kunt in ieder geval bij ons de volgende domeinnaamextensies afnemen: .nl, .be, .com, .de ,.eu, .nu en .org. Wilt u bepaalde domeinnaamextensies afnemen, maar lukt dit niet via het beselformulier? Neem dan contact op met onze helpdesk.
Hoe lang duurt het voordat mijn nieuwe domeinnaam actief is?
De domeinnaam is in principe direct actief wanneer u deze bij Achterhoek Hosting registreert. Let er echter wel op dat de overgang van uw hostingpakket enige tijd kan duren in verband met de levensduur van de DNS-records.
Hoe kan ik controleren of een domeinnaam nog beschikbaar is voor registratie?
Dit kunt u doen door middel van het bestelformulier. Mocht u hier niet uitkomen neem dan contact op met onze helpdesk.
Kan ik mijn persoonlijke gegevens afschermen bij het registreren van een domeinnaam?
Ja, dit is mogelijk, maar dient via een aparte weg gedaan te worden. Mocht u hier interresse in hebben neem dan contact op met onze helpdesk.