Veelgestelde vragen (hosting)

Op deze pagina hebben we de meest gestelde vragen over hosting voor u verzameld.

We begrijpen dat u misschien nog andere vragen heeft over andere onderwerpen. Daarom hebben we ook aparte pagina’s met veelgestelde vragen over administratie, domeinnamen en ‘website laten maken’ op onze website.

Als uw vraag hier niet tussen staat, kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. We helpen u graag verder.

Welke hostingpakketten biedt Achterhoek Hosting aan?
Wij bieden 4 standaardpakketten aan. Hieronder vallen 'Goed goan!', 'Veur mekaar!', 'D’ran!' en 'Krek wak wol!'. Naast deze standaardpakketten is het bij ons ook mogelijk om u een hostingpakket op maat aan te bieden. Twijfelt over welk pakket het beste bij u past? Neem dan contact met onze helpdesk op. Wij geven u hier graag vrijblijvend advies over.
Hoe kan ik mijn website overzetten naar Achterhoek Hosting?
Verhuis je website naar Achterhoek Hosting via ons formulier of email. Geef op welke website(s) en domeinnamen je wilt verhuizen, inclusief inloggegevens van je huidige provider en de website. Let op: verander het domein niet voordat de verhuizing is voltooid.
Wat is het verschil tussen gedeelde hosting en VPS-hosting?
Gedeelde hosting en VPS-hosting zijn beide vormen van webhosting, maar er zijn belangrijke verschillen tussen de twee. Bij gedeelde hosting deelt u de server met andere gebruikers, waardoor de kosten lager zijn, maar u beperkte middelen en controle heeft. Bij VPS-hosting deelt u de fysieke server niet met andere gebruikers en heeft u meer controle en middelen, maar zijn de kosten hoger. Met VPS-hosting heeft u ook meer aanpassingsmogelijkheden en betere beveiligingsopties.
Biedt Achterhoek Hosting een uptime-garantie?
Ja, Achterhoek Hosting biedt een uptime-garantie. Lees hier meer over in onze algemene voorwaarden.
Kan ik meerdere domeinnamen koppelen aan mijn hostingpakket?
Het is mogelijk om meerdere domeinnamen aan uw hostingpakket te koppelen. Dit kan ingesteld worden als alias of als pointer en kunt u zelf doen via het klantenpaneel. Mocht u hier niet uitkomen, neem dan contact op met onze helpdesk.